MØT VÅR GARTNER

 

Hei. Jeg heter Katrine Elting, er født i 1984 og oppvokst i det økologiske kollektivet Havrevang i Danmark. Livet med selvforsyning og landbruk har alltid vært naturlig for meg. Helt siden jeg var liten har jeg vært med på åkeren for å dyrke grønnsaker. Min kjærlighet til jord og planter har fulgt meg derfra hele livet.

I 2017 flyttet jeg til Norge med samboeren min Alex. Vi drømte om å starte vårt eget økologiske landbruk, aller helst i forbindelse med økolandsbyen i Hurdal, et sted vi begge er glade i nå som da. Drømmen ble til virkelighet; vi flyttet til økolandsbyen, Alex startet Hansen Lokalmat og jeg fikk jobb som gartner på De Haaes økologiske gartneri og andelslandbruk på Jevnaker.

Jeg brenner for å dyrke jorden på naturen sine premisser, og gleder meg enormt til å være gartner i andelslandbruket her i Hurdal. 

gartner.jpg

OM HURDAL ØKOLANDSBY ANDELSLANDBRUK

 

Vi ble etablert som et samvirke i 2016 på Gjøding gård, den gamle prestegården ved Hurdal kirke. Andelslandbruket i Hurdal er åpent for alle. Styret velges blant medlemmene, så du som andelshaver har gode muligheter til å være med på å bestemme både hva som dyrkes og hvordan landbruket skal drives. Vi har selvsagt flest medlemmer fra Hurdal, men også mange fra andre steder i Øvre Romerike og Oslo. Felles er et ønske om fersk, kortreist, ren, økologisk mat av høy kvalitet. For mer informasjon om andelslandbruk og økologisk mat generelt, se henholdsvis andelslandbruk.no og økologisknorge.no